Alexander De Croo nieuwe partijvoorzitter Open Vld

Open Vld heeft een nieuwe voorzitter en hij heet Alexander De Croo. Samen met zijn running mates Patricia Ceysens en Vincent Van Quickenborne slaagde hij erin bijna 55% van de leden te overtuigen. Het team van Marino Keulen schaarde 45,05% van de leden achter zich. Alexander De Croo toonde zich in zijn speech een ambitieuze voorzitter: “Het echte werk begint vandaag. De wind die door de partij is gegaan de voorbije weken, die gaan we voorzetten.”

Het was drummen geblazen vanavond op de partijzetel in Brussel. Vanuit alle hoeken van Vlaanderen zakten leden af naar de Melsensstraat om de bekendmaking van het resultaat in levende lijve mee te maken. Het bleef spannend tot op het einde. Vooral omdat tijdens de eerste stemronde de teams De Croo en Keulen aan mekaar gewaagd waren met respectievelijk 35,69% en 36,48% van de stemmen. Maar in de laatste rechte lijn kon Alexander De Croo de meeste leden overtuigen. Hij kreeg 54,95% van de stemen achter zijn naam.
 
Met 11.676 stemmen mag hij zich de nieuwe voorzitter van de partij noemen. In zijn speech haalde hij het correcte verloop van de campagne en de voorzittersverkiezingen aan: “in juni 2009 stonden we hier met z’n allen teneergeslagen omwille van het teleurstellende verkiezingsresultaat. Nu staan we hier opnieuw maar ditmaal rechtop en fier. Deze democratische verkiezingen doet geen partij ons na. We hebben het opnieuw getoond. We zijn nog steeds de meest progressieve partij in Vlaanderen."
  
Zijn laatste woord was er één aan alle leden: “ik ben er 100% voor iedereen. Iedereen heeft nu mijn telefoonnummer. Samen met de basis gaan we er geraken.”
 
Bekijk


Gerelateerde items