Sla navigatie over

5G-veiling levert vierde telecomspeler op

Vlaams Parlementslid Maurits Vande Reyde, die in het Vlaams Parlement al langer pleit voor extra concurrentie, is enorm tevreden met de uitkomst en noemt ze ‘historisch’.

“Onze telecomprijzen zijn absurd hoog. Internet, televisie en gsm zijn tot vier keer duurder dan in sommige van onze buurlanden. Dat is een situatie die al een aantal decennia duurt en zijn oorsprong heeft in het beleid en het gebrek aan concurrentie op onze telecommarkt”, zegt Vande Reyde. “De eerste fase van de 5G-veiling liep onlangs af en biedt nu een unieke kans op meer concurrentie en dalende prijzen. In de toekomst komt er een vierde speler, een Vlaamse onderneming zelfs, bij die een volwaardig aanbod voor de consument doet. Dat is geweldig nieuws! Deze nieuwe speler kan ervoor zorgen dat de dure positie van operatoren Telenet en Proximus eindelijk wordt doorbroken. Zij concurreerden namelijk niet op prijs. Integendeel, zij verhoogden de prijzen net.”

“Nu moet Vlaanderen in actie schieten en een 5G-strategie op poten zetten. Ik pleit daar al langer voor. Wij zijn namelijk bevoegd voor de uitrol van de netwerkinfrastructuur, de bepaling van de zendvereisten, de stralingsnormen, enzovoorts”, aldus Vande Reyde. “De vierde telecomspeler, Citymesh, wil haar netwerk zo snel mogelijk ontplooien. Het zou echter absurd zijn als we alle bedrijven nu aparte netwerkinfrastructuur laten aanleggen. Het is veel beter als dit een gemeenschappelijk project is en de zendmasten en apparatuur gedeeld kunnen worden. Op die manier kunnen we iedereen zo snel mogelijk van 5G laten genieten én van de lagere prijzen die deze extra concurrentie met zich zal meebrengen.”

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder