Sla navigatie over

“Achteruitstelling zwangere vrouwen op werkvloer is onaanvaardbaar”

Cijfers van het Belgisch Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen leren dat zwangere vrouwen het vaak moeilijk hebben op de arbeidsmarkt. Zo blijkt dat 5% van de zwangere vrouwen is ontslagen of zelf ontslag nam omwille van de wijze waarop ze werden behandeld tijdens hun zwangerschap. 17,8% van de zwangere werknemers ondervindt financiële nadelen of loopt een promotie mis tijdens hun zwangerschap en 18% van de zwangere vrouwen moet in onaangepaste omstandigheden werken.

Nood aan mentaliteitswijziging

“Zwangere werkneemesters worden dus nog al te vaak gediscrimineerd,” zegt Ann Brusseel. “Dat is onaanvaardbaar.” Ze vroeg daarom in het parlement aan de minister van gelijke kansen om actie te ondernemen. De minister beloofde hier aandacht aan te schenken in actieplannen en dat ook zeker te bespreken met de minister van werk.

Ann Brusseel is tevreden dat de Vlaamse regering deze verontrustende cijfers ernstig neemt. “Geen enkele zwangere vrouw mag met de vinger gewezen worden omdat ze bijvoorbeeld haar zwangerschapsverlof wil opnemen. Er is dringend nood aan een mentaliteitswijziging.” 

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder