Sla navigatie over

Alexander De Croo zegt 19 miljoen euro toe voor strijd tegen aids, tuberculose en malaria

Alexander De Croo, vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking: “België is van bij de oprichting van het Global Fund een betrokken partner. Samen met het Global Fund zet ons land zich in om een einde te maken aan aids, malaria en tbc. De doelstelling van het Global Fund ligt volledig in lijn met de prioriteiten van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking: de uitbouw van veerkrachtige gezondheidszorgsystemen, het promoten van mensenrechten en het streven naar gendergelijkheid.”

Mark Dybul, Executive Director van het Global Fund: “Het is bijzonder bemoedigend dat België betrokken blijft bij het werk van het Global Fund.  We kijken uit naar de voortzetting van ons partnerschap zodat we samen een einde kunnen maken aan aids, tuberculose en malaria.”
 
Met de toezegging van 19 miljoen euro voor 2016 komt de totale Belgische bijdrage aan het Global Fund sinds de oprichting ervan op 212 miljoen euro.
 
België neemt ook actief deel aan het bestuur van het Global Fund. Zo participeert ons land zowel in Niger als in de Democratische Republiek Congo aan de Country Coordination Mechanisms. Dat zijn de commissies waarin vertegenwoordigers van de lokale gemeenschap, de overheden en de gezondheidszorg de programma’s van het Global Fund ontwikkelen en aansturen.
 
Het Global Fund is een publiek-privaat partnerschap dat in 2002 werd opgericht om een einde te maken aan de drie dodelijkste ziektes: aids, malaria en tbc. Sinds zijn oprichting heeft het Global Fund 8,6 miljoen mensen toegang gegeven tot antiretrovirale therapie, 15 miljoen mensen getest en behandeld voor tbc en 600 miljoen muskietennetten ter beschikking gesteld tegen malaria. Hierdoor werden 17 miljoen levens gered.

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder