Sla navigatie over

Bart Tommelein verlengt winterperiode: geen afsluiting van elektriciteit en aardgas tot 31 maart

Behalve in uitzonderlijke gevallen (zoals veiligheidsredenen, fraude of leegstand), mogen de distributienetbeeherders in de winter geen klanten  afsluiten van elektriciteit of aardgas. De winterperiode loopt van 1 december tot 1 maart, dat is bepaald in het Energiebesluit.
 
Vlaams minister van Energie Bart Tommelein heeft door de aanhoudende koude en op basis van de laatste weersverwachtingen beslist de periode te verlengen tot en met 31 maart. ‘We willen voorkomen dat mensen die het moeilijk hebben om de eindjes aan elkaar te knoppen ook letterlijk in de kou komen te zitten.’
 
De strijd tegen energiearmoede staat hoog op de agenda van de Vlaamse regering, die begin 2016 het eerste energiearmoedeplan opstelde. ‘We hebben onder meer de energielening voor de sociale doelgroep uitgebreid. Dankzij de verlengde termijn kunnen zij investeringen – bijvoorbeeld in isolatie – terugbetalen met de winst die ze doen op hun energiefactuur. Verder zullen we nog dit jaar de taken van de energiehuizen verruimen zodat zij kwetsbare personen nog beter kunnen helpen om energie te besparen’ aldus de minister.

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder