Sla navigatie over

Belangrijk akkoord over einde woekerprijzen internationaal bellen

Concreet komt er vanaf 15 mei 2019 een einde aan de woekerprijzen bij het bellen vanuit België naar andere EU-lidstaten. De operator zal nog maximum 19 eurocent per belminuut en 6 eurocent per sms mogen aanrekenen (exclusief btw). Nu is dat soms nog meer dan een euro.
 
Alexander De Croo: “Na de afschaffing van de roamingkosten in Europa verdwijnen ook de landsgrenzen als je naar een ander Europees land belt vanuit je thuisland. Dat is een voordeel voor burgers en bedrijven die over de landsgrenzen heen bellen. Denk maar aan een moeder die belt met haar zoon die via Erasmus in het buitenland studeert.”
 
Na roaming is dit opnieuw een volgende belangrijke stap voor een eengemaakte telecommarkt binnen de Europese Unie ten voordele van burgers die naar andere landen bellen en bedrijven die over de landsgrenzen heen handel drijven.
 
Het voorstel om de woekerprijzen voor internationaal bellen te beperken kwam er op initiatief van het Europees Parlement. België nam een voortrekkersrol op binnen de Europese Raad om dit dossier erdoor te krijgen. Heel wat landen waren tegen een volgende stap zo kort na de afschaffing van de roamingkosten. 

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder