Sla navigatie over

België breekt record: nog nooit zoveel mensen aan het werk

Volgens de laatste cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau, waren er in ons land nog nooit zoveel mensen aan het werk. Dat is goed nieuws. Want meer mensen aan het werk, betekent meer koopkracht en meer kansen. Open Vld wil de volgende jaren de lat nog hoger leggen.

Vorig jaar was een heel gunstig jaar voor de Belgische arbeidsmarkt: de belangrijkste arbeidsmarktindicatoren evolueren in positieve zin.

Meer jobs, meer koopkracht

Vicepremier Alexander De Croo reageert positief en tegelijk strijdvaardig: “Onder impuls van de liberalen, heeft de regering Michel werk gemaakt van werk. Van meer jobs en meer koopkracht. De resultaten zijn er. En dat is bijzonder goed nieuws. Want hoe meer mensen aan de slag, hoe beter.”

Het meest opvallend is dat ons land voor het eerst de kaap rondt van zeven op tien mensen aan de slag. Tegelijk zijn er bijna evenveel vrouwen als mannen aan de slag, wat wil zeggen dat de kloof met werkgelegenheid mannen afneemt.

Keihard verder werken

Alexander De Croo denkt intussen al aan de volgende stap: “Deze cijfers zijn bemoedigend, maar we mogen nog meer ambitie hebben. We moeten niet enkel de kloof met onze buurlanden dichten, maar ook de loonkloof tussen mannen en vrouwen.”

Volgens Alexander De Croo is meer mensen aan het werk de enige manier om onze welvaart en pensioenen te verzekeren. “Meer jobs en meer kansen op de arbeidsmarkt staan ook de volgende jaren hoog op de agenda. Open Vld zal tijdens onze tweede Gewoon doen-dag op 6 april een reeks ambitieuze afspraken op tafel. We willen keihard verder werken om doeners alle wind in de zeilen te geven.”

Uit het onderzoek van Statbel blijkt ook nog dat:

  • 69,7% van de 20- tot en met 64-jarigen aan het werk is.
  • De werkloosheidsgraad van 15- tot en met 64-jarigen bedraagt 6%.
  • De werkloosheidsgraad van vrouwen ligt 0,7 procentpunten onder die van mannen.
  • Voor het eerst is meer dan de helft van de 55- tot en met 64-jarigen aan het werk.
  • De kloof tussen de werkgelegenheidsgraad van Belgen en die van niet-EU-burgers bedraagt 27,5 procentpunten.

Meer informatie? https://statbel.fgov.be/nl/themas/werk-opleiding/arbeidsmarkt/werkgelegenheid-en-werkloosheid

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder