Sla navigatie over

België zegt 10 miljoen euro toe aan Global Fundraising Initiative ‘She Decides’ en organiseert op 2 maart internationale conferentie in Brussel

De internationale conferentie zal plaatsvinden in het Brusselse Egmontpaleis. Gelijkgezinde landen, NGO’s en internationale organisaties zullen er hun steun toezeggen aan organisaties die inzetten op seksuele en reproductieve rechten van meisjes en vrouwen.

Nederland, Zweden en Denemarken zijn co-organisator. Ook andere landen waaronder Luxemburg, Finland, Canada en Kaapverdië hebben zich al bij het initiatief aangesloten.

Alexander De Croo: “Elke vrouw moet de kans hebben om zelf te beslissen wanneer en hoeveel kinderen ze wil hebben. Vooral voor meisjes is het belangrijk dat ze eerst naar school gaan, hun opleiding afmaken en de nodige kennis en skills verzamelen om voor zichzelf op te komen.”

“Tijdens de internationale conferentie in Brussel zullen we de krachten bundelen en steun toezeggen aan al die initiatieven die op het terrein werken om seksuele en reproductieve gezondheid en rechten voor miljoenen vrouwen tot een realiteit te maken.”

Intussen kunnen ook particulieren het Global Fundraising Initiative ‘She Decides’ ondersteunen via een online bijdrage op www.shedecides.eu.

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder