Sla navigatie over

Berry en Lefto kiezen voor onderwijs in Brussel

Op 2 maart 2021 lanceren de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) en Brussels minister van Onderwijs Sven Gatz een muzieknummer, samen met de Brusselse hiphoppers Berry en Lefto. De start van een grote communicatiecampagne die de Brusselse leerkrachten in het Nederlandstalig onderwijs in de kijker wil zetten en lesgeven in de hoofdstad wil promoten.

Het Nederlandstalig onderwijs wint elk jaar aan populariteit in de hoofdstad, ook bij anderstalige jongeren. Momenteel gaan ongeveer 50.000 Brusselse ketjes naar school in het Brussels hoofdstedelijk gewest. Het gewest telt 150 Nederlandstalige basisscholen en 40 secundaire scholen. Het Nederlandstalig onderwijs vervult er dus een belangrijke maatschappelijke rol.

Met deze campagne willen de Vlaamse Gemeenschapscommissie en Brussels minister van Onderwijs Sven Gatz het leerkrachtenberoep op een positieve manier in de kijker zetten.

“Elke dag staan er meer dan 7.400 leerkrachten klaar om onze ketjes bij te leren. Ze doen dat met veel enthousiasme en inzet. De uitdagingen zijn groot en de verwachtingen vaak torenhoog. Leerkrachten willen geen schouderklopjes, maar verdienen wel waardering, daarom starten we deze campagne. We willen hen bedanken voor het verschil dat ze elke dag maken én we willen nieuwe leerkrachten aanmoedigen om in Brussel voor de klas te staan,” zegt Sven Gatz.

De aftrap wordt gegeven door hiphoppers Berry en Lefto. Samen maakten ze een nummer waarin ze op hun eigen manier respect betuigen voor wat leerkrachten in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel elke dag doen.

Berry was vorige maand nog finalist van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel en liep zelf school in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel.

Berry: “Shout out naar alle COOLE leerkrachten die mij les hebben gegeven op MDI!”

Lefto verdiende de voorbije jaren zijn muzikale sporen in binnen- en buitenland en zoekt momenteel een Nederlandstalige school voor zijn zoontje.

Lefto: “Nederlandstalig onderwijs is populair in de hoofdstad. Dat weet elke ouder, zowel  Nederlandstalige als anderstalige Brusselaars. De vraag naar leerkrachten is groot, maar het  aanbod is schaars. Het initiatief sprak me aan. Op een creatieve manier aan leerkrachten  tonen dat deze stad veel te bieden heeft op alle vlakken. In Brussel zal een leerkracht zich  nooit vervelen, want door de grote culturele diversiteit leert een leerkracht zelf heel veel bij.”

Na de lancering van het nummer volgt de rest van de campagne. Want naast leerkrachten opwaarderen en bedanken, moeten er ook extra leerkrachten gevonden worden. De campagne zal via sociale media verspreid worden en in het Brusselse straatbeeld te zien zijn.

De clip van Berry en Lefto en alle info over lesgeven in Brussel, vind je op www.leerkrachtBXL.be

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder