Sla navigatie over

Bevoorradingszekerheid is absolute prioriteit

Tijdens het vragenuur in het federaal parlement kwam Kamerlid Christian Leysen tussen in het debat over de energievoorziening in ons land. “Ideologische discussies zullen de lamp niet doen branden, vooruitziend beleid waarbij we rekening houden met zoveel mogelijk verschillende scenario’s wél. Er zijn tal van onzekere factoren die doordachte keuzes vergen en deze regering, onder leiding van Premier Alexander De Croo, neemt die ook.

In zijn antwoord op de tussenkomst van Leysen benadrukte de premier dat het licht in 2025 niét zal uitgaan en dat de federale regering er alles aan doet om onze energievoorziening te verzekeren. De context is niet eenvoudig: niet alleen de geopolitieke omstandigheden zijn complex maar ook de situatie van in buurlanden is op vlak van energie onzeker.

Leysen benadrukte dat we pragmatisch moeten omgaan met de huidige energiecrisis: “Dat betekent dat eenieder over zijn eigen schaduw heen moet stappen en de ideologische loopgraven moet verlaten. Dat dit mogelijk is heeft deze coalitie al bewezen door samen te werken aan de verschillende steunmaatregelen en de levensduurverlenging van Doel 4 en Tihange 3. In onzekere tijden moeten we al het nodige doen om de bevoorradingszekerheid en betaalbaarheid van onze energie te waarborgen, zonder de lange termijn doelstellingen op klimaatvlak uit het oog te verliezen. Valse tegenstellingen mogen beslissingen en oplossingen niet hypothekeren: dit gaat over de toekomst en de welvaart van ons land, haar burgers en haar bedrijven.

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder