Sla navigatie over

Bibbergeld De Lijn is fout signaal

Volgens enkele mediaberichten zullen buschauffeurs van De Lijn Vlaams-Brabant die naar Brussel rijden, een speciale premie krijgen zolang het dreigingsniveau voor het Brussels Gewest op 4 staat. Open Vld heeft ernstige bedenkingen bij dit ‘bibbergeld’. “Dit is een zeer fout signaal,” zeggen Vlaamse Volksvertgenwoordigers Bart Somers en Marino Keulen. Ze vragen aan minister Weyts om in te grijpen.

“In plaats van zijn chauffeurs te informeren, gerust te stellen en vertrouwen te geven, gaat men hen een premie geven die de angst alleen maar versterkt,” zeggen Somers en Keulen. Ze wijzen erop dat er bij De Lijn preventiemedewerkers aan de slag zijn die in deze omstandigheden de chauffeurs goed kunnen begeleiden. “Angst wegwerken doe je door te praten en te begeleiden, niet door het uitbetalen van bibbergeld.”

Bovendien vinden ze dit een zeer slecht signaal naar alle andere mensen die in Brussel moeten werken. “Moeten we dan iedereen die in Brussel moet zijn zo een premie gaan geven? De onderwijzers? De veegploegen? De mensen van de vuilkar? De vele ambtenaren en werknemers die in Brussel werken? En wat met de reizigers op die bussen? Gaan we die dan ook betalen omdat ze het durven om de bus te nemen naar Brussel?”

Somers en Keulen hopen daarom dat minister Weyts ingrijpt en duidelijk maakt dat deze maatregel nonsens is.

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder