Sla navigatie over

Binnenkort kan iedereen ‘zonnedelen’!

De zon schijnt voor iedereen, maar niet iedereen heeft een geschikt dak om zelf zonnepanelen te plaatsen. Tegelijkertijd zijn er nog heel wat grote bruikbare daken in Vlaanderen beschikbaar. Om de productie van hernieuwbare energie een boost te geven en wie zelf geen zonnepanelen heeft te laten meegenieten van het rendement, maakt Vlaams minister van Energie ‘zonnedelen’ mogelijk. Wie mee investeert in een zonnepark, zal dit verrekend zien in de eigen individuele energiefactuur. 

Meer en grotere zonnepanelen-installaties:

In februari zullen Eandis en Infrax een oproep lanceren naar de energieleveranciers om mee in het project te stappen. De distributienetbeheerders beheren immers ook de energiedata en kunnen zo de link vormen tussen het zonneproject en de leverancier van diegene die mee investeert. De netbeheerders en de leveranciers zullen samen deze nieuwe datadienst uittesten om de technologie te verfijnen en op punt te zetten. De bedoeling is om ‘zonnedelen’ in het najaar in heel Vlaanderen mogelijk te maken.

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein: ‘Zonnedelen is de volgende en logische stap om ervoor te zorgen dat er nog meer zonnepanelen en vooral ook grotere PV-installaties bijkomen. Er staat in Vlaanderen heel veel geld op spaarboekjes dat amper iets opbrengt. Wie mee investeert in een zonnepark zal onmiddellijk resultaat zien op zijn of haar eigen energiefactuur.’
 
Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder