Sla navigatie over

Boodschap aan burgemeesters: “Eis alstublieft geen mondmaskers op om ze uit te delen aan uw burgers. We moeten ze voorbehouden voor onze zorgverleners.”

Op dit moment eisen verschillende burgemeester mondmaskers op bij de bedrijven die op hun grondgebied gevestigd zijn om ze dan uit te delen aan burgers. Experten en bevoegde ministers roepen gezamenlijk op daarmee te stoppen. 
 
Maggie De Block & Philippe De Backer: “Wij vragen met aandrang aan iedereen die mondmaskers gaat opeisen bij bedrijven om hiermee onmiddellijk te stoppen. De maatregelen zijn duidelijk, iedere burger voorzien van een mondmasker hoort daar niet bij. Als iedereen zich houdt aan de maatregelen zoals handen wassen met water en zeep en anderhalve meter afstand houden, zijn maskers voor burgers overbodig. We moeten die voorbehouden voor al onze zorgverleners en de mensen die onze economie draaiende houden. Bedrijven die op dit moment gebruik maken van mondmaskers, houden onze economie en onze dienstverlening draaiende. We staan erop dat dit niet tegengewerkt wordt. We vragen onze burgemeesters dan ook met aandrang om geen mondmaskers op te eisen voor hun burgers. Ze doen dat natuurlijk met de beste bedoelingen, maar het doet meer kwaad dan goed. Burgers beschermen zichzelf het best door zich strikt te houden aan de getroffen maatregelen en social distancing.”
Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder