Sla navigatie over

Bus naar het kampterrein wordt fors goedkoper

Talloze Vlaamse jeugdbewegingen verhuizen elk zomer naar een bivakplaats en maken daarbij gebruik van De Lijn, bijvoorbeeld om van het treinstation naar de bivakplaats te reizen. Kleine groepen (tot 30 personen) kunnen een gewone lijn gebruiken of beroep doen op een belbus van De Lijn. Grotere groepen konden al een beroep doen op een ‘versterkingsrit’ die bovenop de normale dienstverlening werd ingelegd voor de jeugdbeweging. Zo een versterkingsrit kostte minstens € 200 per rit – een flink bedrag voor een scoutsgroep.

Vlaams minister van Jeugd Sven Gatz en Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts willen de jeugdbewegingen ondersteunen en het openbaar vervoer aantrekkelijker maken. De prijs voor een versterkingsrit wordt daarom flink verlaagd naar nog maar € 1,25 per reiziger.  Voor die prijs rijdt de bus vanaf deze zomer tot de halte die het dichtst bij de bivakplaats ligt, waarbij de totaal afgelegde afstand kan oplopen tot 50 kilometer. Het initiatief zal na de zomer een eerste keer geëvalueerd worden.

“Jeugdbewegingen zullen voor een versterkingsrit gebruik kunnen maken van ons goedkope groepsbiljet”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts. “Samen met collega Sven Gatz maak ik middelen vrij om de rest bij te passen. Zo stemmen we het aanbod van De Lijn nog beter af op de grote vraag die bestaat bij jeugdbewegingen. De jongeren die nu op bivak gaan, moeten de frequente busreizigers van morgen zijn”.  

Vlaams minister van Jeugd Sven Gatz vult aan: “Met het Masterplan Bivakplaatsen willen we het de jeugdbewegingen zo makkelijk mogelijk maken om een kamp te organiseren. Ook praktisch en betaalbaar openbaar vervoer hoort daar bij. Ik ben blij dat we dit nieuw systeem van kampvervoer van start kunnen laten gaan.”

Jeugdbewegingen moeten wel minstens 1 maand op voorhand een aanvraag doen, zodat De Lijn zich tijdig kan organiseren. Groepen die hun bivak voor deze zomer aan het voorbereiden zijn, stippelen dus best zo snel mogelijk hun vervoer uit. Meer informatie is terug te vinden op de website van De Lijn. 

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder