Sla navigatie over

Christian Leysen naar Klimaatconferentie COP 27

Kamerlid Christian Leysen onderschreef donderdag tijdens het vragenuur de boodschap die Premier Alexander De Croo eerder deze week bracht in Egypte. “De klimaatproblematiek kunnen we enkel succesvol aanpakken door samen te werken en pragmatisch te handelen. Als liberalen zien wij de toekomst hoopvol tegemoet en hebben we vertrouwen in het menselijk kunnen en de technologie. We mogen het debat niet laten kapen door klimaatontkenners en extreme activisten” aldus Leysen.

De klimaatverandering stelt onze samenleving voor gigantische uitdagingen. Maar als we met zijn allen de handen in elkaar slaan kunnen dit aan. Dat moet evenwel nu gebeuren, er is geen tijd te verliezen.

Leysen benadrukte dat overheden, burgers én bedrijven een verantwoordelijkheid hebben en moeten samenwerken: “Het klimaatdossier heeft nood aan pragmatisme, innovatie en daadkracht, niet aan gepolariseer van de extremen die het debat verzieken om hun ideologische agenda door te drukken. Als voorzitter van de Kamercommissie Energie en Klimaat was ik al op de vorige Klimaatconferentie en ook op COP 27 in Egypte zal ik aanwezig zijn om mijn steentje bij te dragen, te luisteren en te leren van elkaar. België is dan wel een klein land, we spelen op vlak van innovatie een vooraanstaande rol op het wereldtoneel.”

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder