Sla navigatie over

De Caluwé: “Uitspraken Paus zijn anno 2020 onaanvaardbaar”

Wie kiest voor euthanasie kan geen laatste sacramenten meer krijgen. Dat staat in een scherpe brief die het Vaticaan dinsdag publiceerde. Paus Franciscus keurde de richtlijnen goed. Kamerlid De Caluwé reageert ontzet: “Dit is anno 2020 onaanvaardbaar. Mensen die lijden hebben recht op een menswaardig levenseinde.” 

De Congregatie voor de Geloofsleer is de hoeder van de katholieke leer. Deze publiceerde een brief met nieuwe richtlijnen, goedgekeurd door de Paus. De Congregatie omschrijft geassisteerde zelfdoding als een ernstige zonde. Euthanasie wordt zelfs gedefinieerd als misdaad tegen het menselijke leven en wie er beroep op doet, kan geen aanspraak maken op de laatste sacramenten. Smeekbeden om te sterven van ernstig zieke mensen moeten volgens het Vaticaan niet opgevat worden als een echt verzoek om te sterven, maar als een roep om hulp.

Kamerlid Robby De Caluwé reageert : “Het culpabiliseren van mensen die wegens ondraaglijk lijden kiezen voor euthanasie is verwerpelijk. Anno 2020 komt het niet meer aan de kerk toe om in de plaats van individuen te bepalen wat ze echt willen. Zo’n middeleeuwse uitspraken getuigen van wereldvreemdheid”.

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder