Sla navigatie over

De Jonge: “Goede zaak dat verplichte registratie telewerk voor werkgevers wegvalt”

Vanaf 27 juni is telewerk niet langer verplicht voor bedrijven. Daarmee vervalt ook de verplichte registratie die werkgevers moesten doen bij de RSZ. Dat antwoordt minister Dermagne op een mondelinge vraag van Kamerlid Tania De Jonge (Open Vld). “Telewerk blijft aangeraden in de strijd tegen het corona-virus. Toch is het een goede zaak dat er een einde komt aan deze verplichte registratie. Dat werd door veel werkgevers als een administratieve last gezien”, stelt De Jonge in de commissie Sociale Zaken.

Om het risico op met COVID-19-overdracht  te beperken, was telewerk lange tijd de norm (zolang de functie dit toeliet). Om het telewerk te kunnen controleren, werd een RSZ-registratietool in het leven geroepen. “De werkgever moest elke maand ingeven hoeveel medewerkers telewerken, en voor wie thuiswerk niet mogelijk is”, legt De Jonge uit.

De regering heeft nu beslist dat telewerk vanaf 27 juni niet langer verplicht is. “Let op: het blijft wel sterk aanbevolen. Maar door deze beslissing is het ook logisch dat de werkgevers niet langer de registratie moeten volbrengen. Op die manier is dat een administratieve last minder en kunnen de bedrijven focussen op de herintrede van de werknemers op de werkvloer”, zegt De Jonge.

Ze stelt daarnaast dat positief zou zijn als werknemers en werkgevers na deze corona-periode nog afspraken maken over telewerk. De Jonge: “Zowel voor werkgevers als werknemers heeft telewerk onmiskenbaar een aantal voordelen. Een goede combinatie van telewerk en werken op kantoor, kan voor veel werknemers (én werkgevers) de ideale formule zijn”.

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder