Sla navigatie over

De Statutaire Commissie – het interne tuchtorgaan van Open Vld – heeft de klacht van partijvoorzitter Rutten tegen Kamerlid Luk Van Biesen onderzocht

De Statutaire Commissie stelt dat Luk Van Biesen in de fout ging door herhaaldelijk onvoorzichtige en ondoordachte uitspraken te doen waarvan sommige indruisen tegen de grondbeginselen van Open Vld.

De Statutaire Commissie  stelde dat  Luk Van Biesen een ernstige, effectieve sanctie kon vermijden door schriftelijk te verklaren dat hij met zijn uitspraken nooit enige racistische intentie heeft gehad en dat het nooit de bedoeling was geweest om mensen in een economische of andere context te categoriseren of te associëren met hun afkomst.

Luk Van Biesen heeft deze verklaring erkend en onderschreven. Partijvoorzitter Gwendolyn Rutten kan, op grond van die verklaring en indien Luk Van Biesen zich in zijn houding en uitspraken daar volledig naar schikt, dit incident als gesloten beschouwen. 

Voorzitter Rutten en Kamerlid Van Biesen doen geen verdere verklaringen en verwijzen naar de beslissing en deze communicatie van de Statutaire Commissie.

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder