Sla navigatie over

Digital Belgium: Uitbreiding investeringsaftrek naar digitale investeringen

Alexander De Croo, vicepremier en minister van Digitale Agenda: “Met de uitbreiding van de investeringsaftrek naar digitale investeringen willen we zelfstandigen en KMO’s beter ondersteunen om de digitale omslag te maken. Een betere digitale uitrusting én investeringen in cybersecurity zijn belangrijke stimulansen voor de verdere ontwikkeling van de digitale economie.”

De Barometer van de Informatiemaatschappij van de FOD Economie (juni 2015) gaf onlangs nog aan dat Belgische ondernemingen slechts 2,4% van hun omzet online realiseren, terwijl het Europees gemiddelde 6% bedraagt. Ook het aantal cyberincidenten verdubbelde tussen 2013 en 2014.

Digitale groeikansen

Om zelfstandig ondernemers en KMO’s uitgebreid te informeren over hun digitale groeikansen trekt minister De Croo momenteel, samen met werkgeversorganisaties VBO, UCM, UNIZO, UWE en VOKA, rond met Tournée Digitale, een interactieve infoavond over digitale groeikansen en e-commerce. Aan de hand van lokale succesverhalen en concrete tips vernemen zelfstandig ondernemers hoe ze door digitaal te gaan op een eenvoudige manier aan klanten en omzet kunnen winnen. Deze week was Tournée Digitale nog te gast in Gent en Mechelen, op 8 december is Brussel aan de beurt.

Klik hier voor het volledige programma van Tournée Digitale

 

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder