Sla navigatie over

Directe buffer van 4,5 miljard euro voor bedrijven en zelfstandigen door uitstel van betaling

Vicepremier en minister van Financiën Alexander De Croo heeft aan de FOD Financiën de instructie gegeven bijkomend uitstel te geven voor betaling. Dat betekent een directe buffer van 4,5 miljard voor bedrijven en zelfstandigen. Ook gezinnen krijgen twee maanden uitstel van betaling voor de personenbelasting.

Alexander De Croo: “Heel wat Belgische bedrijven zijn hard getroffen door de strijd tegen tegen het coronavirus. Het uitstellen van betalingstermijnen geeft hen een onmiddellijke buffer van 4,5 miljard euro om deze moeilijke periode zo goed mogelijk te overbruggen. Ook gezinnen helpen we deze moeilijke periode te overbruggen en krijgen twee maanden uitstel van betaling van de personenbelasting.”

Concreet: de betalingstermijnen voor btw en bedrijfsvoorheffing worden met 2 maanden verlengd. Uitstel van betaling betekent dat men later kan betalen en dat de fiscus geen nalatigheidsinteresten en geen boetes int. Indien dit bijkomend uitstel niet afdoende is, kan men met de FOD Financiën bijkomende betalingsmodaliteiten afspreken zoals een afbetalingsplan en geen toepassing van nalatigheidsinteresten.

Ook de betalingstermijnen van de aanslagbiljetten van de vennootschapsbelasting, personenbelasting, rechtspersonenbelasting en belasting niet-inwoners worden met 2 maanden verlengd.

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder