Sla navigatie over

Dirk Sterckx

Dirk Sterckx

Mandaat
Lid partijbestuur

Gemeente
Herent

Achtergrond
Journalist

Expertise
Europa

Dirk Sterckx begon zijn carrière als journalist bij de toenmalige zender BRT in 1975. Daarna werd hij eindredacteur van het VRT-journaal in 1986 en in september 1994 werd hij eindredacteur en nieuwsanker van Terzake. In december 1996 werd hij ankerman en chef-nieuws.

Op 13 juni 1999 werd Dirk verkozen tot lid van het Europees Parlement op de lijst van de VLD. Tot 13 juni 2004 volgde hij de vervoers- en milieudossiers. Hij was ook ondervoorzitter van de fractie van Europese Liberalen en Democraten. Van 16 februari 2004 tot aan de verkiezingen van 13 juni 2004 was Dirk Sterckx tevens ad interim-voorzitter van de VLD.

In 2004 nam Dirk Sterckx een tweede mandaat in het Europees Parlement op. Hij zette zijn werk in de commissie Vervoer en Toerisme verder, volgde nu ook het Europees visserijbeleid op en was plaatsvervangend lid in de commissie Industrie, Onderzoek en Energie. Hij werd ook voorzitter van de delegatie met China. Naast deze Europese functies zetelde Dirk Sterckx sinds 1 januari 2001 in de gemeenteraad van Lint. Binnen de VLD zat hij ook de werkgroep Europa voor die aan de hand van bijeenkomsten de partijlijn wilde uittekenen voor een verdere ontwikkeling van de Europese gedachte bewerkstelligen.

Medio 2011 stapte Sterckx op uit het Europees Parlement, omdat hij 65 werd, om plaats maken voor zijn opvolger Philippe De Backer.

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder