Sla navigatie over

Els Ampe

Els Ampe

Mandaat
Vlaams parlementslid, senator, gemeenteraadslid Brussel 

Gemeente
Brussel

Achtergrond
Burgerlijk ingenieur

Expertise
Brussel

Als kind en adolescent was Els al begaan met mens en wereld. Els wou verantwoordelijkheid opnemen. Ze wilde problemen mee helpen oplossen.

Aan de universiteit (VUB) kriebelde het. Els werd er studentenvertegenwoordiger en in 1996 verhuisde ze naar Brussel waar ze met haar partner en kinderen woont.

Nadat ze afstudeerde als Burgerlijk Ingenieur Bouwkunde (VUB) en Mastère en Gestion Integrée (ULB), werd Els in 2003 voorzitter van Jong Vld Brussel. Met enkele zielsverwanten blies ze daar nieuw leven in. Vandaag is Els Vlaams Volksvertegenwoordiger voor Open Vld. Bij de verkiezingen van 26 mei 2019 was ze in Brussel de Vlaamse verkozene met de meeste voorkeurstemmen.

Tussen 2004 en 2019 zetelde Els in het Brussels Hoofdstedelijk Parlement. Ze was ook 10 jaar lang fractievoorzitter voor Open Vld in het Brussels parlement. Sinds 2006 is Els ook gemeenteraadslid in de Stad Brussel. Ze was ook zes jaar lang schepen van Openbare Werken, Mobiliteit en Wagenpark. Haar belangrijkste projecten waren de Brusselse voetgangerszone, eerste laadpalen en elektrische bussen.

Strijdpunten voor Els zijn:

• een samenleving die gaat voor economische en persoonlijke groei zodat iedereen meedoet en kansen krijgt.

• een maatschappij waarin de vrijheid van een mens niet ondergeschikt wordt aan de eisen van kerk, staat of gemeenschap.

• een maatschappij waarin mensen in elkaar geloven en elkaar vooruithelpen.

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder