Sla navigatie over

En Marche sluit zich aan bij ALDE in Europa

Op het congres van de Europese liberale partij (ALDE) te Madrid is zonet bekendgemaakt dat La République en Marche (LREM) met de ALDE Partij in zee gaat voor de Europese verkiezingen van mei 2019.

La République en Marche (LREM), de partij van Frans president Emmanuel Macron, gaat op Europees vlak samenwerken met de Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa (ALDE) van fractieleider Guy Verhofstadt. “Er biedt zich een nieuwe Europese beweging aan, een alternatief voor de populisten en nationalisten. Wij kiezen voor een echte hervorming van Europa en ben zeer blij dat En Marche daaraan wil deelnemen. Onze ambitie is de meest sterke pro-Europese beweging te zijn die halt toeroept aan nationalisten en populisten. We zijn hervormingsgezind om Europa te redden en in de juiste richting te sturen”, besluit Verhofstadt. Gwendolyn Rutten treedt bij: “We worden een grote positieve middenpartij met sterke mensen. Met Macron, Verhofstadt, Vestager, Rutte, Rivera en vele anderen iezen we voor Europa.”

Ook Europees Parlementslid (Open VLD, ALDE) Hilde Vautmans reageert verheugd vanuit MadridDe twee meest Europese en progressieve krachten vinden elkaar om een nieuw pro-Europees project te verdedigen. Samen willen ze het hoofd bieden aan populisme en extremisme, dat steeds meer Europa bedreigt. We vinden elkaar in verscheidene projecten zoals een eengemaakte Europese defensie, leiderschap op het wereldtoneel en een versterkte Eurozone. Dit pro-Europees project wordt gedragen door charismatische figuren als Emmanuel Macron, Guy Verhofstadt en Margrethe Vestager en zal Europa opnieuw een gezicht geven waar de burger zich kan in vinden.”

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder