Sla navigatie over

Europese Commissie stelt maatregelen groene transitie voor

De Europese Commissie stelde vandaag in een uitzonderlijke plenaire sessie haar Green Deal voor, een pakket maatregelen die van Europa tegen 2050 het eerste klimaatneutrale continent moet maken. Hilde Vautmans reageert tevreden.

Europees Parlementslid Hilde Vautmans (Open Vld, Renew Europe)De lancering van de Green Deal is een echte game changer en betekent echt de start van een nieuw hoofdstuk, waarmee de Europese Commissie 50 maatregelen voorstelt met als doel het eerste klimaatneutrale contintent in 2050 te worden. Von der Leyen voegt hiermee de daad bij het woord door tijdens de eerste 100 dagen van haar Commissie met concrete wetsvoorstellen te komen om de klimaatverandering tegen te gaan. Voor mij is het cruciaal dat de Green Deal een echte economische transitie is, waarbij digitale innovatie, het creëren van jobs en kansen en het waarborgen van een duurzame toekomst hand in hand gaan.”

De Green Deal omvat onder meer een voorstel voor een Europese klimaatwet die klimaatneutraliteit in 2050 bindend maakt. Renew Europe werkte de voorbije weken aan een position paper met prioriteiten voor de liberale fractie.

“Absolute topprioriteiten van onze fractie zijn een alomvattende strategie om plasticvervuiling aan te pakken, een circulaire economie en ondersteuning van onderzoek, innovatie en digitale technologieën om deze groene transitie te verwezenlijken. We hebben de lat hoog, maar realistisch gelegd. Europa neemt haar verantwoordelijkheid, maar Renew Europe benadrukt dat de Green Deal pas kan slagen als iedereen, van burger tot overheid tot alle belanghebbenden, inspanningen levert. De lancering van de Green Deal is hierbij een eerste belangrijk punt, maar de grootste uitdaging ligt natuurlijk in de uitvoering ervan. Renew Europe zal hierover waken en ook verzekeren dat niemand achterblijft. Iedereen moet dezelfde kansen krijgen.”, besluit Vautmans.

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder