Sla navigatie over

“Extra parkeerplaatsen voor vrachtwagens langs Vlaamse autosnelwegen”

Vlaanderen telt langs autosnelwegen in totaal 2.403 parkeerplaatsen voor vrachtwagens en 85 op 12 verschillende carpoolparkings. Vlaams Volksvertegenwoordiger Marino Keulen vroeg aan de minister of deze nog uitbreidingsmogelijkheden ziet. “Vele Vlaamse gemeenten, gelegen langs gewestwegen in de buurt van autosnelwegen, kennen de problematiek van vrachtwagenchauffeurs die overnachten langs de weg omdat de parkings overvol zitten. Dit is in de eerste plaats niet comfortabel voor de chauffeurs zelf, aangezien er geen aangepaste faciliteiten zijn zoals sanitair. Bovendien zorgt dit soms ook voor overlast en zwerfvuil,” stelt Keulen vast.

172 extra plaatsen op 4 parkings

De minister antwoordde dat er vier parkings uitgebreid zullen worden.  “De parkings in Kalken, Vorselaar en Gierle worden in 2016 uitgebreid en deze in Groot-Bijgaarden in 2017. In totaal moet dit voor 172 extra plaatsen op vrij korte termijn zorgen,” zegt Keulen. Daarnaast komt er ook een nieuw full service dienstenstation aan de E314 in Heusden-Zolder.

 “Dit is een eerste aanzet, maar ik vraag aan de minister om het hier zeker niet bij te laten. Vlaanderen is een belangrijke verkeersader in Europa waar veel vrachtverkeer passeert en dus ook noden zijn om deze chauffeurs te laten overnachten of rusten met de nodige voorzieningen. Het is positief dat de minister enkele parkings gaat uitbreiden en aanpakken, maar hier mag het absoluut niet bij stoppen”, besluit Marino Keulen.

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder