Sla navigatie over

Extra steun voor de horeca in april

Wie verplicht de deuren moet sluiten, denk maar aan de horeca, kan in de maand april rekenen op een verhoogde tegemoetkoming. De Vlaamse regering trekt daarvoor het Vlaams beschermingsmechanisme op van 10% tot 15%.

Door de coronacrisis zien veel ondernemers hun omzet kelderen. Daarom werd het Vlaams beschermingsmechanisme in het leven geroepen. Zij die verplicht de deuren moeten sluiten maken automatisch aanspraak op deze compensatieregeling. Voor ondernemingen die wel open mogen blijven, treedt de compensatieregeling in werking zodra ze hun omzet zien dalen met meer dan 60%.

Omwille van de recente verstrengingen, worden momenteel veel ondernemers opnieuw harder getroffen. De niet-essentiële winkels moeten aan strengere voorwaarden voldoen, contactberoepen moeten de deuren terug sluiten en de horeca moet intussen zelfs al meer dan vijf maand lang haar klanten weigeren. Deze crisis die intussen al meer dan een jaar duurt, zorgt er bovendien voor dat zaakvoerders door hun reserves heen zitten terwijl de vaste kosten blijven lopen.

Daarom heeft de Vlaamse regering beslist de steun die bedrijven ontvangen voor de maand april op te trekken van 10% naar 15%. Tegelijk worden ook de maximumbedragen die uitgekeerd kunnen worden, verhoogd. Voor ondernemingen tot 9 werknemers wordt het plafond verhoogd tot 11.250 euro, voor ondernemingen van 10 tot 49 werknemers tot 22.500 euro en voor ondernemingen met 50 werknemers tot 60.000 euro.

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder