Sla navigatie over

Flexi-jobs worden uitgebreid naar gepensioneerden en handel

Het voordelig stelsel van de flexi-job wordt dankzij haar succes in de horeca uitgebreid. Niet alleen gepensioneerden kunnen vanaf 1 januari 2018 via een flexi-job aan de slag en een centje bijverdienen. Ook in de handel (bakkers, slagers, winkels, kappers,…) kan je vanaf volgend jaar aan de slag gaan via een flexi-job. Dat staat te lezen in het Zomerakkoord op voorstel van Staatssecretaris voor Bestrijding van de sociale fraude Philippe De Backer (Open Vld).
 
Wie een extra centje wil bijverdienen kan sinds 1 december 2015 aan een voordelig tarief gaan flexi-jobben in de horeca. Voorwaarde is dat je minstens vier vijfde werkt bij een andere werkgever, maar je betaalt geen extra belastingen op wat je verdient als flexi-jobber.
 
Philippe De Backer: “Het systeem van de flexi-jobs is een gigantisch succes. Er zijn vandaag maar liefst 25.000 flexi-jobbers aan de slag in de horeca. Dat levert ook geld op. We innen vandaag 15 miljoen euro aan RSZ-inkomsten op jobs die vroeger niet bestonden of die in het zwart uitbetaald werden. Wie wil werken, kan werken en wordt daarvoor beloond én bouwt sociale rechten op. De afgelopen maanden kreeg ik enorm veel vragen van gepensioneerden of zij ook kunnen flexi-jobben.  Zij hebben al gans hun leven bijgedragen maar hielden te weinig over op hun bijverdiensten. Het is dus logisch dat zij ook voordelig en onbeperkt kunnen bijverdienen met een flexi-job vanaf 1 januari 2018."
 
De flexi-jobs worden in uitvoering van het regeerakkoord ook uitgebreid naar de volledige handel: bakkers, slagers, grootwarenhuizen, ketens, buurtsupermarkten, kappers… Daarbij wordt rekening gehouden met de uitspraak van het Grondwettelijk Hof die in het najaar verwacht wordt.
 
De Backer: “Bakkers, beenhouwers en kruideniers zijn vragende partij voor flexi-jobs. Het zijn vaak de kleine winkels die snel en efficiënt mensen willen inzetten tijdens piekmomenten. De flexi-job is dan ideaal. De volledige handel wordt gekenmerkt door een grote nood aan flexibiliteit en avond- en weekendwerk. Met de uitbreiding van de flexi-jobs slaan we twee vliegen in één klap. We maken de arbeidsmarkt flexibeler, waardoor wie wil werken, makkelijker aan het werk kan. En we geven de talrijke zelfstandigen en kmo’s in de handel extra zuurstof, om in te spelen op de vragen van de klant of de productie. Daardoor creëren we groei en jobs, de beste garantie voor een gezonde begroting!”

 

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder