Sla navigatie over

Gatz gidst collega’s in Molenbeek en schenkt hen nieuw Brussels magazine Bruzine

De Vlaamse Regering heeft haar werkzaamheden hervat. De 9 ministers kwamen vandaag voor de eerste keer samen sinds de zomervakantie. De eerste ministerraad was er eentje op verplaatsing. Net zoals vorige jaren ging de Vlaamse regering op ‘teambuilding’. Gatz was de gastheer van het voormiddagprogramma in Molenbeek. Voor het officiële gedeelte, de ministerraad, trok het gezelschap naar het Kasteel van Karreveld waar ze ontvangen werden door burgemeester Françoise Schepmans. Eens de agendapunten afgewerkt, bezochten de ministers het Mima museum aan de Henegouwkaai.

Tijdens dat bezoek schonk minister Gatz hen nog een cadeautje: de nieuwe editie van Bruzine. Bruzine maakt je wegwijs in de hoofdstad via de verhalen van bekende en minder bekende Brusselaars. Het magazine bestaat in het Nederlands, Frans en Engels en is opgebouwd rond zeven thema’s: Wonen in Brussel, Leren in Brussel, Ontspannen in Brussel, Ontdekken in Brussel, Gezond in Brussel, Werken in Brussel en Brussel-Hoofdstad. Het magazine wordt verspreid op 12 september via Bruzz en verzonden naar alle scholen en bibliotheken in Brussel en Vlaanderen. Ook de Brusselse, Vlaamse middenveldorganisaties en internationale scholen kunnen gebruik maken van het magazine om hun leden en studenten informatie te bezorgen over de hoofdstad. 

“Met Bruzine willen we iedereen op een vlotte manier kennis laten maken met de hoofdstad. Je leest er heel wat weetjes over hoe divers de stad is, waarom Felix de Laet van Lost Frequenties en Youri Tielemans (RSCA) zo van hun stad houden, hoe Fadoua haar stad beleeft, welke plekken locals aanraden, maar bijvoorbeeld ook waar je Nederlands kan leren,” aldus minister Gatz. 

“Aan Bruzine is ook een website verbonden die op een heel praktische en heldere wijze de Vlaams-Brusselse netwerken, waar in de brochure naar wordt verwezen, in kaart brengt,” zegt de minister. De website zal na het verschijnen van de brochure permanent worden geactualiseerd. Hiermee komt minister Gatz ook tegemoet aan een voorstel van het Burgerkabinet Brussel over een centraal platform met praktische informatie over de hoofdstad.

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder