Sla navigatie over

Gatz steunt VJR bij uitsluiting van leden na Pano-reportage

Minister van Jeugd Sven Gatz reageert op de Pano-reportage over Schild en Vrienden die gisterenavond werd uitgezonden. “De reportage liet onthutsende beelden zien, die ik als minister van Jeugd alleen maar kan veroordelen. Ik ben tevreden dat het parket ook dadelijk gestart is met een onderzoek naar de praktijken van deze radicale organisatie,” zegt minister Sven Gatz.

“De reportage liet onthutsende beelden zien, die ik als minister van Jeugd alleen maar kan veroordelen. Ik ben tevreden dat het parket ook dadelijk gestart is met een onderzoek naar de praktijken van deze radicale organisatie,” zegt minister Sven Gatz.

Deze ochtend heeft de minister overleg gehad met de Vlaamse Jeugdraad (VJR). In samenspraak werd beslist dat de VRJ overgaat tot de procedure van uitsluiting van de leden waarvan hij weet dat ze nauw verbonden zijn met Schild en Vrienden.

De VJR heeft een huishoudelijk reglement dat uitsluiting van leden mogelijk maakt op basis van drie gronden.

  • Wanneer leden meermaals niet verontschuldigd afwezig zijn;
  • Wanneer blijkt dat ze de visie van de VJR, de regels van de democratie, het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens en het Internationaal Verdrag van de Rechten van het Kind niet respecteren;
  • Bij grove schendingen van het huishoudelijke reglement of wanneer het lid een gedrag stelt dat de reputatie van de VJR ernstige schade toebrengt.

Het is op basis van dit huishoudelijk reglement dat de VJR de nodige stappen zal zetten. Minister Gatz ondersteunt uitdrukkelijk de procedure die de VJR heeft opgestart.

“De Vlaamse Jeugdraad is een belangrijke organisatie, waar we goed mee samenwerken. Hij is de stem van kinderen, jongeren en de jeugdwerkorganisaties. De Jeugdraad verdedigt waarden als diversiteit, gelijkheid van mannen en vrouwen en spant zich in voor een verdraagzame samenleving. Als blijkt dat leden van de Jeugdraad die waarden en normen niet onderschrijven en dus het huishoudelijk reglement aan hun laars lappen, lijkt het me logisch dat er voor hen geen plaats meer is binnen hun werking,” aldus minister Gatz.

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder