Sla navigatie over

Gatz verdeelt middelen innovatieve journalistiek en spekt jarig Fonds Pascal Decroos

Voor de innoverende journalistieke projecten, ofwel gericht op een breed publiek, ofwel gericht op jongeren of een andere kwetsbare doelgroep, was dit jaar een budget beschikbaar van € 300.000. Er werden twaalf projectvoorstellen ingediend. Twee daarvan waren onontvankelijk. Vijf voorstellen voldeden en worden betoelaagd.

Het gaat om twee projecten voor een breed publiek: 

  • Nuntra ontvangt een subsidie van € 50.000 voor de “Verhaaldoos”, een set van advies, opleidingen en een gratis virtual reality-model die mediabedrijven en mediagebruikers toelaten te experimenteren met toepassingen op het gebied van virtuele realiteit.
  • Apache ontvangt € 50.000 om de inhoud van het online nieuwsmagazine beter te ontsluiten voor een breder publiek.

Drie projecten richten zich naar jongeren of andere kwetsbare doelgroepen:

  • Stampmedia krijgt € 50.000 subsidie om nieuwsitems te herverpakken op maat van jongeren van 16 tot 20 jaar en dit naar deze doelgroep te verspreiden.
  • Charlie Magazine wordt voor € 49.760 betoelaagd om online video’s te maken die leren hoe je vrouwen en jongeren met een migratie-achtergrond kan bereiken via crowdsourcing.
  • Voor Ring TV tenslotte ligt een subsidie klaar van € 24.000 voor een project rond Nieuwsneuzen, een verruiming van het nieuwsaanbod door een beroep te doen op de inbreng van een jong publiek uit verschillende scholen uit het zendgebied.

Sven Gatz: “Ik heb beslist het overschot aan beschikbare middelen van de innovatie journalistieke projecten aan het Fonds Pascal Decroos te geven  en te verhogen tot 90.000 euro. Dat kan dit jaar op die manier een 3de ronde organiseren voor werkbeurzen voor onderzoeksjournalisten. Zo kan ik het fonds, op de herdenking van het 20 jaar overlijden van Pascal Decroos, een extra werkingssubsidie schenken.”

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder