Sla navigatie over

“Geen heksenjacht na invoering witte kassa”

Bij horeca-uitbaters leeft de schrik dat controlediensten de omzetten met de witte kassa systematisch zouden vergelijken met de omzetten van de voorbije jaren. Mocht blijken dat die plots veel hoger zouden liggen dan voordien, zou dat tot een herziening van de fiscale aanslag kunnen leiden. Dat kan horeca-uitbaters in de financiële problemen brengen. 

De invoering van de witte kassa zal gepaard gaan met de gelijktijdige invoering van begeleidende maatregelen. Het aantal goedkope overuren en de gelegenheidsarbeid worden opgevoerd. Er komt een systeem van flexi-jobs waarbij mensen voordelig kunnen bijverdienen in de horeca. En studentenarbeid zal per uur worden berekend in plaats van per dag. Het overleg over deze maatregelen is reeds opgestart en de uitrol zal gebeuren in 2015. 

“Wij zullen het regeerakkoord uitvoeren”, zeggen Sleurs en Tommelein. “De witte kassa komt er. Maar we gaan de sector niet nodeloos in de problemen brengen. De horeca heeft trouwens een belangrijke sociale dimensie, aangezien ze veel mensen uit kansengroepen tewerkstelt.”  De beide staatssecretarissen gaan binnenkort samen met een plan van aanpak naar de regering.

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder