Sla navigatie over

Geen plaats voor IS-vrouwen in onze samenleving

Minister van Asiel en Migratie, Maggie De Block, betreurt de uitspraak in kortgeding van de rechter die België verplicht om de IS-moeders naar ons land te halen. De twee IS-vrouwen maakten deel uit van de terroristische organisatie IS, verantwoordelijk voor de aanslagen op 22 maart 2016 in Brussel. De minister zal er bij collega’s van de federale regering op aandringen om in beroep te gaan tegen het vonnis.

“Deze twee IS-vrouwen hebben doelbewust en herhaaldelijk ons land de rug toe gekeerd. Dat ze nu van ons verwachten dat we hen komen halen, vind ik een brug te ver. Dat is ons uitlachen”, aldus de minister.

Maggie De Block benadrukt wel dat regering er alles aan moet doen om de zes kinderen te helpen. “ Ik weiger kinderen te straffen omwille van de daden van hun ouders. Deze onschuldige kinderen hebben niet voor IS gekozen. Dat zij naar ons land komen, daar kan ik me nog bij neerleggen.”

Volgens de minister kunnen kinderen jonger dan 10 jaar nog probleemloos geïntegreerd worden. “Mijn standpunt en dat van mijn partij is dat we alles doen om de kinderen te helpen. Misschien zelfs niet alleen de kinderen die vallen onder de uitspraak, maar ook andere Belgische kinderen die in dat kamp verblijven”, zegt ze.

“Maar tegen de uitspraak dat we ook de moeders moeten halen, gaan we in beroep. Zo werkt dat in een rechtstaat.”

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder