Sla navigatie over

Goedele Liekens internationaal boegbeeld She Decides-campagne

Open Vld-Kamerlid Goedele Liekens wordt een internationaal boegbeeld van de She Decides-campagne, de internationale campagne die opkomt voor vrouwenrechten. Het She Decides team koos haar voor haar jarenlange nationale en internationale strijd voor vrouwenrechten. Liekens hoopt als She Decides Champion ook internationaal een verschil te maken in de strijd tegen seksueel geweld. “Seksuele en reproductieve rechten voor meisjes en vrouwen wereldwijd staan al jaren op mijn agenda. Als She Decides Champion hoop ik internationaal nog meer leverage in de strijd te kunnen gooien. Ik ben alvast heel dankbaar mee deel te mogen uitmaken van zo’n essentiële campagne”, aldus Liekens.

België lanceerde onder impuls van Vicepremier Alexander De Croo in 2017 samen met Nederland She Decides als antwoord op de beslissing van de Amerikaanse president Donald Trump om alle financiële steun stop te zetten aan buitenlandse organisaties die zich in het Zuiden inzetten voor veilige abortus, voorbehoedsmiddelen en gezinsplanning. She Decides verenigt sindsdien landen en organisaties die er voor willen zorgen dat hulporganisaties in ontwikkelingslanden hun werk rond gezinsplanning en vrouwenrechten kunnen verderzetten. Een fondsenwerving werd opgericht. De strijd is echter nog niet gestreden. Daarom trekt de organisatie nieuwe boegbeelden aan om de strijd internationaal verder te zetten. De keuze voor Liekens is een logische keuze. Als klinisch psychologe, seksuologe, politica en bekende tv-persoonlijkheid zet ze reeds gedurende haar gehele carrière emancipatie van vrouwen en meisjes wereldwijd, gelijke behandeling van man en vrouw en het belang van seksuele en reproductieve rechten in de kijker.

Liekens: “Ik ben een voorvechter van gelijke kansen. Daarvoor strijd ik al jaren. Het grondig en dus preventief aanpakken van seksueel geweld begint ook met meer emancipatie. Zo hebben vrouwen en meisjes het fundamentele recht om te zelf te kiezen of, wanneer en hoeveel kinderen zij willen. Niemand hoeft dat voor hen te bepalen. Als She Decides Champion hoop ik nog meer werk te maken van een wereld waarin je een vrij persoon met baas over eigen lichaam mag en kan zijn .”

Ook vicepremier Alexander De Croo – één van de grondleggers van She Decides – vindt de keuze voor Goedele Liekens een evidentie.

Alexander De Croo: “She Decides heeft de voorbije jaren heel wat extra middelen losgemaakt voor de seksuele en reproductieve rechten en gezondheid van meisjes en vrouwen. Maar de strijd is allesbehalve gestreden. Goedele is dan ook de ideale figuur om de volgende jaren de She Decides-beweging te versterken. Met haar kennis van zaken én haar directe stijl is ze een belangrijke aanwinst voor She Decides en de internationale strijd voor meer gelijke kansen voor meisjes en vrouwen.”

Liekens is de enige Belg die gekozen werd door het She Decides-team. Andere champions zijn onder andere Anne-Birgitte Albrectsen, CEO van Plan International, de Amerikaanse filmmaker Lisa Russell en Mariela Belski, Executive Director bij Amnesty International Argentinië.

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder