Sla navigatie over

Goedele Liekens

Goedele Liekens

Mandaat
federaal parlementslid - Schedecides Champion - Member executive Committee EPF

Gemeente
Dilbeek

Achtergrond
Klinisch psycholoog/seksuoloog/ Tv-presentatrice

Expertise
Commissie Buitenlandse zaken, Adviescomité emancipatie, Seksueel geweld, Vrouwelijk ondernemerschap, Mensenrechten, Lgbtqi+ rechten, Seksuele uitbuiting, Intra familiaal geweld

Goedele Liekens is tv-presentatrice, klinisch psychologe en seksuologe. Nadat ze jarenlang de leading lady van de Vlaamse televisie was, presenteerde Goedele tv-programma’s over seks op RTL in Nederland, Channel 4 in Engeland en ook op ZDF in Duitsland. Als voorvechtster van een betere seksuele beleving schreef ze verscheidene bestsellers die in verschillende talen werden gepubliceerd. Ze was jarenlang Goodwill ambassadrice voor de UN.

In 2019 werd ze voor Open Vld in de (Belgische) Federale Kamer verkozen als volksvertegenwoordiger. Sindsdien zetelt ze in de commissie buitenland en volgt ze het adviescomité emancipatie op. Ze schrijft wetgevende initiatieven ter verdediging van vrouwenrechten in het binnen- en buitenland. Als geëngageerd politica zet ze haar strijd tegen seksueel geweld en seksuele uitbuiting verder in het parlement en daarbuiten. 

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder