Sla navigatie over

Grete Remen wordt eerste opvolger op Limburgse Kamerlijst

Onderneemster Grete Remen zal bij de federale parlementsverkiezingen van 26 mei kandideren op de eerste opvolgersplaats van de Limburgse Open Vld-Kamerlijst van Patrick Dewael. Remen: “Dit voelt als thuiskomen. Ik engageer me bij een partij die ondubbelzinnig kiest voor een sterke economie.”

Grete Remen is 52 jaar en woont in het Limburgse Beringen. Ze is juriste van opleiding en is CEO van het natuurvoedingsbedrijf Damhert Nutrition. Remen zetelt sinds 2014 in het Vlaams-parlement voor N-VA, maar ze voelde zich niet meer thuis bij deze partij.

“Ik ben als onderneemster in de politiek gestapt om de handen uit de mouwen te steken en op te komen voor een duurzame economie, om onze kmo’s en middenstand van hier de duw in de rug te geven die ze nodig hebben om te groeien”, zegt Remen. “De economie van ons land doet het goed, maar we staan nog voor grote uitdagingen. Het werk is niet af.”

Voluit voor de economie:

Remen engageert zich daarom bij Open Vld. “Een partij die wel voluit kiest voor een bloeiende economie, meer jobs, meer koopkracht. Een partij die de hervormingen aandurft die daar voor nodig zijn. Een partij die haar verantwoordelijkheid niet ontloopt of ons land niet in onbestuurbaarheid wil storten. Dat is het laatste wat de mensen en ondernemingen nodig hebben. De stap naar Open Vld is logisch. Dit voelt als thuiskomen.”

De onderneemster zal zich bij de liberalen blijven inzetten voor een duurzame economie die werkt voor iedereen, werkgevers en werknemers. “Ik wil onze kmo’s -met de nadruk op de K en M- de nodige ondersteuning geven. Zij zijn de ruggengraat van onze economie, maar hebben het niet altijd gemakkelijk. Dat gaat om de bakker die elke dag om 3u ‘s morgens al zorgt voor onze pistolets en flexibel personeel wil kunnen inzetten. Dat gaat om de start-up die startkapitaal nodig heeft. Dat gaat om zovele bedrijfjes die duurzaam willen ondernemen en hun werknemers willen belonen voor hun harde werk. Dat gaat om winkeliers die willen overleven in de digitale economie. Er is nood aan een gelijker speelveld.”

Lijsttrekker Patrick Dewael: “We zijn trots dat Grete onze liberale rangen versterkt. Ze is een rasechte onderneemster en een echte doener. Samen met haar familie heeft ze haar bedrijf helemaal opgebouwd. Ik kijk enorm uit naar de samenwerking met haar. Ze zal bij Open Vld haar visie en ideeën de vrije loop mogen laten gaan. Binnenkort bijvoorbeeld tijdens ons congres waarop we ons economisch programma zullen schrijven.”

Kamerlid Nele Lijnen vult aan: “Met Grete stellen we opnieuw een sterke vrouw voor op onze lijsten. We kennen mekaar al lang en ik bewonder haar lef en groot engagement voor onze samenleving, voor een ondernemingsklimaat waarin ook bedrijven van hier een toekomst hebben. Haar vernieuwende ideeën zorgen steeds voor een frisse kijk op de uitdagingen waar we als land voor staan.”

Remen neemt vandaag ontslag uit de N-VA-fractie en zal tot de verkiezingen van 26 mei als onafhankelijke zetelen in het Vlaams parlement.

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder