Sla navigatie over

Guy Vanhengel zorgt voor bijkomende capaciteit Nederlandstalig onderwijs

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) keurde vandaag, op initiatief van minister Guy Vanhengel, de financiering goed van zes bouwprojecten van Nederlandstalige scholen in Brussel. Deze investering van 16 miljoen euro is goed voor maar liefst 885 bijkomende plaatsen in het Nederlandstalig basisonderwijs in Brussel.

“Met deze 16 miljoen euro kunnen de bouwwerken van 6 basisscholen starten,” legt minister Guy Vanhengel uit. “885 bijkomende plaatsen in gemeenten met capaciteitsproblemen, betekenen een versterking van het Nederlandstalig basisonderwijs in Brussel én een investering in de kwaliteit van ons onderwijs.”

Volgende basisscholen ontvangen van de VGC een investeringssubsidie of een principeakkoord tot financiering:

  • 7.000.000 euro voor Windekind in Sint-Jans-Molenbeek – nadat de volledige gemeentelijke basisschool in tijdelijke modules werd ondergebracht, werden de aftandse gebouwen van de school gesloopt, waarop de gemeente nu op de site de bouw van een nieuwe dubbele basisschool is gestart.
  • 3.100.000 euro voor Everheide in Evere – na de sloop van een oud schoolgebouw, bouwt de gemeente een nieuw schoolgebouw dat voor een verdubbeling zorgt van het aantal leerlingen van basisschool Everheide.
  • 2.500.000 euro voor Imelda in Sint-Jans-Molenbeek – de basisschool Imelda krijgt een grondige renovatie, terwijl een nieuwe polyvalente zaal en speelplaats worden gebouwd, dit met cofinanciering van de Vlaamse Gemeenschap.
  • 1.810.000 euro voor Angelusinstituut in Sint-Lambrechts-Woluwe – nadat de volledige basisschool in tijdelijke modules zal worden ondergebracht, worden de oude schoolgebouwen gesloopt, waarna op de site een dubbele basisschool en kinderdagverblijf zal worden gebouwd, dit met cofinanciering van de Vlaamse Gemeenschap en een tussenkomst van staatssecretaris Debaets, in het College van de VGC, bevoegd voor kinderopvang. De infrastructuur zal een pilootproject Educare mogelijk maken.
  • 1.070.000 euro voor Champagnat en Heilige Familie in Schaarbeek – een bijkomende nieuwbouw met klaslokalen en een polyvalente bewegingsruimte maakt capaciteitsuitbreiding mogelijk voor beide basisscholen.
  • 450.000 euro voor Sint-Lutgardis in Ganshoren – met grondige renovatie en nieuwbouw wordt de Sint-Lutgardis Basisschool verdubbeld, met cofinanciering van de Vlaamse Gemeenschap.

De VGC bevestigt hiermee dat scholen bouwen haar grootste prioriteit is.

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder