Sla navigatie over

Gwendolyn Rutten

Gwendolyn Rutten

Mandaat
Vlaams viceminister-president en minister van Binnenlands Bestuur en Samenleven 

Gemeente
Aarschot

Achtergrond
Jurist, met een aanvullende academische opleiding Internationale Betrekkingen & Europees ambtenaar.  

Expertise
Institutionele Zaken, Buitenlands beleid  

Gwendolyn Rutten is burgemeester in Aarschot, Vlaams parlementslid en voormalig voorzitter van Open Vld. Vrijheid en verantwoordelijkheid zijn de fundamenten van haar visie op maatschappij en economie. Ze doet aan politiek met een uitgesproken mening en heeft vaak een frisse kijk, over de partijgrenzen heen. Politiek moet niet alleen goed klinken, maar vooral juist zijn. Haar rotsvaste overtuiging is dat je mensen graag moet zien om aan politiek te doen. Geëngageerde burgers inspireren haar elke dag opnieuw. 

Gwendolyn pleit voor een progressief, empathisch, emanciperend en volks liberalisme. Ze bijt zich vast in dossiers en doet aan politiek vanuit een zeer duidelijke langetermijnvisie. Ze werkte de voorbije jaren achtereenvolgens voor de partij, de Europese instellingen en als kabinetschef van verschillende ministers in de Vlaamse regering. Tussen 2012 en 2020 was ze voorzitter van Open Vld. Daarvoor, tussen 2010 en 2014, zetelde ze in de Kamer van Volksvertegenwoordigers, tussen 2014 en 2017 in het Vlaams Parlement en vanaf 2019 opnieuw. In 2012 werd ze schepen. In 2018 won ze overtuigend de lokale verkiezingen en werd ze burgemeester van haar stad, Aarschot. In november 2023 volgde ze Bart Somers op als Vlaams viceminister-president en minister van Binnenlands Bestuur en Samenleven.  

Gwendolyn is een geboren optimist. Ze leest, schrijft, lacht en geniet van kunst, cultuur en natuur. Sinds 2020 volgt ze een opleiding om gids te worden. Gwendolyn is gehuwd met Jimmy Geurts. Samen hebben ze twee kinderen en een horeca-zaak in Aarschot.  

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder