Sla navigatie over

Hilde Vautmans

Hilde Vautmans

Mandaat
Europees Parlementslid & Schepen Sint-Truiden

Gemeente
Sint-Truiden

Achtergrond
Sociale en criminologische wetenschappen (KU Leuven) 

Expertise
Hilde focust zich in het Europees Parlement op buitenlandse zaken, defensie, migratie, landbouw en mensenrechten met nadruk op kinderrechten en vrouwenrechten 

Hilde Vautmans is een gedreven Limburgs Europees Parlementslid en schepen van de stad Sint-Truiden. Al meer dan 20 jaar actief is ze actief in de politiek. Na haar studies sociale en criminologische wetenschappen aan de KU Leuven kreeg ze de kans om aan de slag te gaan in de Belgische Senaat voor de toenmalige liberale senatoren, Valère Vautmans, Stef Goris en Guy Verhofstadt, die ze adviseerde als verslaggever van de Rwanda Commissie in 1997. En zo werd haar passie voor politiek een feit. Toen Verhofstadt premier werd, ging ze aan de slag op zijn kabinet, waar ze dossiers over defensie en ontwikkelingssamenwerking opvolgde.  

In 2003 werd Hilde verkozen als volksvertegenwoordiger, was ze liberaal fractievoorzitster in de Kamer van 2009-2010 en was ze van 2011-2015 voorzitster van Open Vld Vrouwen. In 2015 volgde Hilde Minister van Staat Annemie Neyts op in het Europees Parlement. Bij de Europese verkiezingen in 2019 werd ze herkozen.  

In Europa ligt haar focus voornamelijk op buitenlands beleid, defensie, migratie, landbouw en mensenrechten met nadruk op kinderrechten en vrouwenrechten. Als lid van de liberale fractie Renew Europe kijkt ze met een open en pro-Europese blik naar Europa. Haar doel is om Europa te vernieuwen en hervormen om het zo daadkrachtiger en efficiënter te maken. Alleen een Europa met meer bevoegdheden kan een antwoord bieden op de grote globale uitdagingen van vandaag en morgen: de coronacrisis, klimaat, migratie, internationale veiligheid, etc.  

Daarnaast is Hilde ook schepen van de stad Sint-Truiden, maar naast politica is ze vooral mama van Amani en Sambo en partner van Sam. In haar vrije tijd staat ze graag achter de kookpotten en is ze een gepassioneerde amazone. 

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder