Sla navigatie over

Hoe een lid/contact verwijderen uit Nationbuilder

Antwoord

Het verwijderen van een lid 

Context

Een laatste belangrijke stap voor een lokale ledenbeheerder is het verwijderen van een lid. Dit is noodzakelijk wanneer iemand zijn lidmaatschap niet betaalde of wanneer een persoon zijn recht uitoefent om vergeten te worden. 

Zoals eerder gezegd is Nationbuilder een platform om een gemeenschap te creëren en net daarom zal enkel het nationaal ledenbeheer een definitieve verwijdering kunnen doen. Echter moeten er op lokaal niveau enkele kleine acties ondernomen worden zodat de juiste informatie overgaat doorstroomt. 

Lokaal

Wanneer een lokaal lid zijn/haar lidmaatschap van de partij wenst op te zeggen dan is het aan de lokale ledenbeheerder om dit ook in Nationbuilder in te geven. Hiervoor zullen volgende acties moeten worden ondernomen;  

  • Ga naar 'People", zoek de naam van het lid en klik op tabblad 'Edit'.
  • Ga in het tabblad 'Edit' naar het submenu 'Custom fields' en vul hier het veld 'Einddatum lidmaatschap afdeling' in (formaat DD-MM-YYYY = de dag dat je het lid schrapt)
  • Multiple choice - keuze maken tussen “stopzetten lidmaatschap en contact verwijderen” of “stopzetten lidmaatschap en behouden als contact”.
  • Wanneer je fout maakte en de persoon wenst toch lid te blijven dan moet je de drop down keuze aanpassen naar "foutieve ingave". Dit zal er voor zorgen dat de automatische verwijdering niet zal gebeuren voor deze persoon. 
  • Multiple choice - keuze maken voor de "reden stopzetting lidmaatschap" "niet betaling lidgeld" of "adres onbekend". Wanneer geen van de twee voorgaande redenen van toepassing is dan kan je kiezen voor "Melding aan afdeling (email, telefoon)". 

 

Behouden als contact

De mogelijkheid is bestaande dat een persoon zijn/haar lidmaatschap wenst op te zeggen maar nog steeds een contactpersoon wil blijven. In dit geval moet je steeds de checkbox “behouden als contact” aanvinken zodat het nationale ledenbeheer weet dat een persoon niet volledig verwijderd wilt worden. 

Een lid aanduiden als overleden

Je kan eenvoudig aanduiden dat een lid overleden is via een checkbox in Nationbuilder, je hoeft hiervoor slechts één vinkje aan te klikken.

  • Ga naar 'People' en zoek de persoon waar je de wijziging moet doen 
  • Scroll naar onder en klik op het tabblad 'Edit' 
  • Scroll in 'Settings' verder naar onder tot je aankomt bij "Demographics" en dit kan je openklikken door op het "+" teken te klikken 
  • Vink hier de checkbox "Deceased" aan
  • Tot slot klik op Save person (blauwe knop onderaan het scherm

Wijzigingen opslaan

Eenmaal de aanpassingen werden gedaan moet je nog op “save custom values” klikken en dit is voldoende om de nationale leden beheerder te laten weten dat een profiel niet langer lid wenst te blijven van de partij. 

 

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder