Sla navigatie over

Hongersnood 12-12: federale regering verdubbelt bedrag tot 19,04 miljoen

Alexander De Croo liet bij de start van de campagne ‘Hongersnood 12-12’ weten dat de federale regering elk gift aan de campagne Hongersnood 12-12 zou verdubbelen. De federale regering wilde zo burgers en bedrijven aanmoedigen om een actie op te zetten en een gift te doen. Die lieten massaal hun hart zien. Er kwamen allerlei kleine en grote acties, zoals lokale collectes, benefietavonden en solidariteitsmaaltijden. Ook de Vlaamse omroepen steunden Hongersnood 12-12 met spotjes op radio en tv. Het resultaat mag er zijn. De voorbije twee maanden kwam er bij Hongersnood 12-12 in totaal 9,52 miljoen euro aan giften binnen. De federale regering verdubbelt dat bedrag nu tot 19,04 miljoen euro.
 
Miljoenen slachtoffers
“Op deze manier ondersteunen we ngo’s die dringende humanitaire noodhulp brengen in Jemen, Nigeria, Zuid-Soedan en Somalië. Het Consortium 12-12 en het Rode Kruis zijn er op het terrein aanwezig en doen al het mogelijke om er de zwaar getroffen bevolking te helpen met onder meer de verdeling van voedsel en drinkwater, gezondheidszorg en de verbetering van de hygiëne. Zij verdienen onze steun,” aldus Alexander De Croo.
 
“De oproep “Hongersnood 12-12” was een bundeling van krachten uit solidariteit met de vele miljoenen slachtoffers van de ergste humanitaire crisis sinds 1945. De brede mobilisatie en de vrijgevigheid van onze medeburgers werkten aanstekelijk. Wij verheugen ons over de geste van de Belgische regering, waarmee de humanitaire actoren op het terrein nog meer levens kunnen redden,” zegt Erik Todts, directeur van de campagne Hongersnood 12-12. Het consortium 12-12 is een samenwerking van Caritas International, Handicap International, Dokters van de Wereld, Oxfam Solidariteit, Plan België en UNICEF België.

Humanitair engagement
De verdubbeling van de giften aan Hongersnood 12-12 brengt de directe humanitaire hulp die ons land vrijmaakte voor de 4 getroffen landen op 34 miljoen euro. Dit bedrag komt bovenop de 56 miljoen euro die België bijdraagt aan de humanitaire organisaties zoals ICRC, OCHA, WFP en UNHCR die ook in de landen actief zijn.
 
Om het humanitair engagement van ons land te tonen zal vicepremier De Croo volgende maand ook deelnemen aan de Solidarity Summit in Kampala (Oeganda), voorgezeten door VN-secretaris-generaal Guterres. Bij die gelegenheid brengt de minister samen met de VN ook een werkbezoek aan humanitaire operaties in Zuid-Soedan. 

 

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder