Sla navigatie over

In eerste helft 2015 al meer energieleningen dan in heel 2014

Dat blijkt uit cijfers die CD&V-parlementslid Valerie Taeldeman heeft opgevraagd bij minister van Energie Annemie Turtelboom (Open Vld). Door het succes van de formule wordt het budget voor de energielening in 2016 opgetrokken van 30 naar 50 miljoen euro. 
De vroegere De FRGE-lening (Fonds ter Reductie van de Globale Energiekost) is onder Vlaams minister Turtelbooom een Vlaamse energielening geworden. Met de lening wil ze mensen aanzetten om te investeren in energiebesparende werken in woningen, zoals het isoleren van daken, vloeren en muren of het vervangen van ramen.

Wie een energielening aanvraagt, kan maximaal 10.000 euro lenen die in vijf jaar terugbetaald moet worden tegen een rente van 2 procent. Bepaalde kwetsbare groepen lenen tegen 0 procent. De formule blijkt een succes. In de eerste helft van 2015 zijn al 2.516 leningen aangevraagd. Dat zijn er al meer dan de 2.480 FRGE-leningen voor heel 2014. Samen zijn de toegekende leningen voor de eerste helft van 2015 goed voor ruim 16 miljoen euro.

Minister Turtelboom: "Een eerste conclusie die we op vandaag alvast kunnen trekken is dat de regionalisering van het FRGE en de overdracht van de bevoegdheid naar Vlaanderen alvast een goede zaak is geweest voor het stimuleren van de vraag naar leningen en de uitvoering van de hiermee gepaard gaande energiebesparende investeringen".

Door het grote succes wordt het budget voor de formule ook opgetrokken. In antwoord op een vraag van N-VA-parlementslid Andries Gryffroy zei minister Turtelboom dat het budget in 2015 al werd verdubbeld van 15 naar 30 miljoen en dat het budget in 2016 verder wordt opgetrokken tot 50 miljoen euro.

 

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder