Sla navigatie over

Inkorting wachtlijst gehandicaptenzorg – “Werken aan structureel plan om wachtlijsten definitief weg te werken” (Vande Reyde)

Vlaams Parlementslid Maurits Vande Reyde (Open Vld) reageert “voorzichtig optimistisch” op het investeringsplan voor personen met een handicap van minister van Welzijn Wouter Beke. Volgens Vande Reyde is het werk nog niet af. Hij pleit ervoor werk te maken van een “structureel plan om de wachtlijsten definitief weg te werken”.

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) heeft woensdag zijn investeringsplan voor personen met een handicap bekendgemaakt. Blikvanger in dat ‘Zorginvesteringsplan’ is de ambitie om personen met een handicap met de meest acute zorgnoden binnen de 18 maanden een budget te geven. Nu moet die groep met de meest dringende noden zo’n drie jaar wachten.

“Met deze middelen wordt de wachtlijst voor de meest dringende noden weggewerkt. Dat is een goede zaak”, reageert Vlaams Parlementslid Maurits Vande Reyde. “De persoonsvolgende financiering die enkele jaren geleden is ingevoerd wordt hiermee sterk verstevigd. Mensen krijgen de middelen zelf in handen”, zegt de Open Vld’er.

Maar volgens Vande Reyde is het werk daarmee niet af en moet er ook voor de resterende wachtenden een oplossing gevonden worden. “We moeten nu met het hele parlement, meerderheid en oppositie, een structureel plan uitwerken om de wachtlijsten definitief weg te werken. Ook voor leerlingen met een beperking op internaten moet er op korte termijn een oplossing komen”, meent Vande Reyde.

Bron: Belga

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder