Sla navigatie over

Kamerlid Tania De Jonge: “Energieleveranciers moeten werken aan de klantvriendelijkheid”.

 

Onze gezinnen en bedrijven kreunen onder de hoge energiefacturen en maken zich grote zorgen. De bijzonder hoge voorschotfacturen liggen aan de oorzaak van veel vragen. De energieleveranciers contacteren is echter geen sinecure. Staatssecretaris Eva De Bleeker gaf afgelopen weekend een duidelijk signaal: de sector moet op korte termijn stappen zetten om de klantvriendelijkheid te verbeteren. Desnoods volgen er juridische stappen. Tijdens het vragenuurtje vroeg Kamerlid Tania De Jonge aan Staatssecretaris Eva De Bleeker naar een stand van zaken. “Als liberalen zien wij het liefst dat een sector zichzelf reguleert. Gebeurt dit echter niet of te weinig, dan moet de overheid ingrijpen. En dat doet de staatssecretaris.”

Velen hebben het al ondervonden: een energieleverancier bereiken is dezer dagen bijzonder moeilijk. Klanten met vragen over hoge, en in sommige gevallen weinig transparante, voorschotfacturen blijven met hun zorgen zitten en zijn gefrustreerd na een zoveelste poging om de klantendienst te bereiken. De Jonge: “Beschikken over een performante klantendienst is nochtans een voorwaarde om een leveranciersvergunning te krijgen. Bovendien is er een Charter afgesloten dat vooropstelt dat de wachttijd bij een telefonisch contact maximaal 2,5 minuten bedragen. We zitten dan wel in een uitzonderlijke situatie maar dat is geen excuus voor de manifeste onbereikbaarheid van veel energieleveranciers. Dat moet absoluut beter.”

Staatssecretaris De Bleeker gaf in haar antwoord aan dat alle leveranciers intussen een plan van aanpak hebben overgemaakt om hun dienstverlening te verbeteren. Ze is ook in gesprek met de sectorfederatie FEBEG. “Ik ben blij met het krachtdadig optreden van de staatssecretaris. Energieleveranciers die er de kantjes van aflopen en hun klanten in de kou laten staan met hun vragen, moeten de gevolgen dragen. We zullen van nabij opvolgen of de werking van de verschillende klantendiensten daadwerkelijk verbetert. Klanten hebben daar recht op”, zo besluit De Jonge.

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder