Sla navigatie over

“Klein verlet” om vaccin te laten zetten

Werknemers kunnen afwezig blijven van het werk met behoud van loon gedurende de tijd die nodig is om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Het wetsontwerp van minister van Werk Dermagne is zonet goedgekeurd in de commissie Sociale Zaken. “Een goede zaak: op die manier zullen werknemers hun vaccin kunnen halen zonder loonsverlies. Ook voor de werkgevers is het een voordeel als hun personeel gevaccineerd wordt”, stelt Tania De Jonge (Open Vld).

Om recht te hebben op die ‘klein verlet’ moet de werknemer zijn/haar werkgever goed op de hoogte houden. “Werkgevers moeten op de hoogte gesteld worden van het moment van vaccinatie”, legt De Jonge uit. Daarnaast is het belangrijk aan te stippen dat dit “klein verlet” geen verlofdag is, stelt De Jonge. “Het ‘klein verlet’ mag enkel gebruikt worden waarvoor het is toegekend: je vaccin halen”, legt ze uit.

De werkgever kan de uitnodiging voor vaccinatie opvragen ter controle. “Om privacyredenen kan dit niet gekopieerd of bijgehouden worden. We rekenen hiervoor op het gezond verstand van werknemers en werkgevers”, legt De Jonge uit. Deze maatregel past in de bedoeling van de federale regering om de vaccinatie tegen het coronavirus zoveel mogelijk aan te moedigen. “Op die manier verliezen mensen die hun vaccin laten zetten geen loon. Zo nemen we drempels tot vaccinatie weg. Wij hopen dat dit mensen zal aanmoedigen zich te laten vaccineren”, besluit De Jonge.

 

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder