Sla navigatie over

Lachaert verwelkomt nieuwe wet die gokreclame tijdens wedstrijden reguleert

Tijdens grote sportmanifestaties zoals het wereldkampioenschap voetbal wordt er massaal gegokt via allerlei websites. Tegelijkertijd ontspint er zich een maatschappelijk debat over de wenselijkheid van reclame voor deze goksites.

Egbert Lachaert: “Ik denk dat we een goede middenweg moeten vinden. Gokken verbieden is zinloos. Dan gebeurt het illegaal. Reclame verbieden is dat evenzeer. Het merendeel van de burgers kan perfect zonder problemen een gokje wagen. Er is echter een groep mensen die veel kwetsbaarder is en een gokverslaving hebben. Als OCMW-voorzitter ken ik die problematiek. We moeten dus sensibiliseren rond gokverslavingen en aanzetten tot matiging.”

Justitieminister Geens liet begin juni 2018 nog een wetsontwerp goedkeuren binnen de regering. “Bedoeling van dat ontwerp is gokreclames tijdens wedstrijden te verbieden. Ze zullen ook niet 15 minuten voor en na wedstrijden mogen uitgezonden worden als het wedstrijden betreft waar ook veel jeugd naar kijkt. Er zal ook een verbod op sponsoring door gokkantoren van sportshirts van jeugdspelers komen. Dat zijn goede, gerichte maatregelen”, zegt Lachaert.

Het liberale Kamerlid verwacht dat dit wetsontwerp dit najaar nog in de Kamer kan worden goedgekeurd.

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder