Sla navigatie over

Lagere lasten voor meer jobs in boomende pakjesbusiness

Alexander De Croo: “Met deze lastenverlaging maken we België opnieuw competitief op het vlak van ecommerce. Dat is vooral belangrijk om de extra jobs in de afhandeling van pakjes in ons land te houden. Zeker in een digitaliserende economie moeten we investeren in jobs voor laaggeschoolden. Ook zij moeten aan de bak kunnen komen. Met deze lastenverlaging zorgen we daarvoor.”

Piek van logistieke afhandeling
Vandaag bestaat er al een succesvol systeem met lagere lasten voor nacht- en ploegenarbeid dat geldt voor nachtarbeid vanaf middernacht tot 5 uur ’s morgens. Alexander De Croo legde begin deze maand het voorstel op tafel om deze lastenverlaging uit te breiden tot de uren die gewerkt worden tussen acht uur ’s avonds en middernacht. Dat is moment waarop de logistieke afhandeling van pakjes piekt. 

Alexander De Croo is tevreden dat de federale regering hem volgt in zijn voorstel. “De voorbije jaren heeft ons land jobs aan Nederland verloren omdat regels hier te rigide zijn en de loonkost te hoog. Belgie is traditioneel een exportland, maar dat wil niet zeggen dat we jobs voor laaggeschoolden moeten exporteren,” besluit hij.

De maatregel zal in werking treden na de notificatie aan en goedkeuring door de Europese Commissie.

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder