Sla navigatie over

Leysen: PS-voorstel ontslagverbod onaanvaardbaar

De Parti Socialiste stelt voor om ontslagen tot begin november te verbieden. Voor Open Vld is dit voorstel onaanvaardbaar. Dat benadrukte Kamerlid en ondernemer Christian Leysen in een debat op de Franstalige zender RTL-TVI met Ludivine De Donder, het PS-Kamerlid die het wetsvoorstel indiende. “Dit is contraproductief. We moeten bedrijven die voor de crisis gezond waren, net helpen heropstarten” aldus Leysen.

Als bedrijfsleider is het voor Christian Leysen duidelijk: “Een ondernemer neemt geen mensen aan om ze te ontslaan. Ontslag is iets wat men echt niet wil doen, maar soms is het nodig. Als een economische activiteit niet meer winstgevend is, moet men zich kunnen herorganiseren. Maar de realiteit van wat op ons afkomt niet onder ogen zien, is echt contraproductief.”

“Dit jaar zal het begrotingstekort oplopen tot 45 miljard euro. We moeten zo snel mogelijk heropstarten en de bedrijven die vóór de crisis gezond waren daarbij helpen. Met dit soort voorstellen steekt men de kop in het zand.”

In het kader van de economische relancemaatregelen is ter linkerzijde een opbod van dure en contraproductieve voorstellen bezig. Oude recepten zoals brugpensioen, vervroegd pensioen en arbeidsduurvermindering worden bovengehaald met het ontslagverbod als kers op de taart. Voor Leysen is het duidelijk: “Men komt met heel wat dure voorstellen waarvan men de kosten zelfs niet berekent. We zullen dat ooit moeten terugbetalen. Wij moeten net slim investeren in zaken die de economie heropstarten en die renderen.”

Herbekijk het debat hier

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder