Sla navigatie over

Lijnen: “Afspringen overname van Post NL door Bpost gemiste kans voor economie”

Afgelopen vrijdag lekten de plannen van Bpost om Post NL over te nemen nadat gewezen minister Labille er op zinspeelde dat de Belgische overheid haar meerderheidsaandeel is het postbedrijf zou opgeven.

 

Nele Lijnen betreurde het afspringen van de deal. “Bpost is een sterk en dynamisch bedrijf dat moet kunnen mee-evolueren met de marktevoluties. Er worden vandaag minder brieven verstuurd, en alsmaar meer pakjes. E-commerce is immers overal. Post NL en Bpost zijn op dat vlak complementair. Doordat de deal afsprong, missen we de kans om al die Nederlandse bestelwagens in ons straatbeeld te vervangen door Belgische; zeker nu de regering de Belgische e-commerce een duw in de rug gaf.”

 

Het liberale Kamerlid wijst gewezen minister Labille met de vinger. “Bpost is geen staatsbedrijf van de 19e eeuw naar het collectivistisch model van de PS, maar een beursgenoteerd bedrijf dat volledig onafhankelijk opereert. De politiek heeft zich niet te moeien met de bedrijfsvoering, en al zeker geen gewezen minister die doelbewust en ongevraagd cruciale info lekte en dit om sociale onrust te zaaien. Dat is crapuleus.”

 

Vicepremier en minister van Overheidsbedrijven Alexander De Croo verwierp eveneens de sabotagedaad van Labille. De minister van Financiën heeft hem laten weten dat de FSMA een onderzoek is gestart naar de uitlatingen van Labille over het beursgenoteerd bedrijf. Over het eventueel verlagen van het overheidsaandeel in Bpost ten gevolge van een overname was De Croo duidelijk: “Zakken onder de 51% is voor mij geen taboe, maar ook geen fetisj. Het is een mogelijkheid die de regering enkel maar zal overwegen wanneer Bpost zich verder kan versterken en de werkgelegenheid kan waarborgen, met een toekomstgerichte strategie en met duidelijke garanties voor de verworven rechten van alle werknemers.” 

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder