Sla navigatie over

Lijnen: “Boko Haram bestrijden, maar ook oorzaken extremisme aanpakken”

De moslimextremisten van Boko Haram houden sinds 2009 lelijk huis in het noorden van Nigeria. “Vorig jaar ontvoerden ze meer dan 200 schoolmeisjes, bijna wekelijks plegen ze zelfmoordaanslagen, en vorige week moordden de terroristen 2 gehele dorpen en 2000 inwoners uit. De gruwel is afschuwelijk”, aldus Nele Lijnen.

 

“We mogen niet blind zijn voor de manifeste en gewelddadige ontkenning van de universele mensenrechten. We moeten hier als land, Europese Unie en wereldgemeenschap een antwoord op bieden. Meer nog, we moeten perspectief bieden op een betere toekomst met meer democratie, economische groei, goed onderwijs, een sterk middenveld. Want het gebrek daaraan is een voedingsbodem voor extremisten.”

 

Minister van Buitenlandse Zaken Reynders stelde dat België Nigeria onomwonden ondersteunt in de strijd tegen de terreurorganisatie. Volgende week zal hij in de Europese Raad van ministers van Buitenlandse Zaken aandringen op een duurzame aanpak in Nigeria die focust op state building. De minister is tot slot bereid een kleine Belgische verkenningsmissie naar Nigeria te sturen om te onderzoeken hoe België daarbij kan helpen.

 

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder