Sla navigatie over

Maggie De Block stelt mobiele app onlinetoepassing [email protected] voor

De onlinetoepassing [email protected] van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ) is nu ook gratis te downloaden als applicatie voor mobiele toestellen. Per jaar hebben jobstudenten 50 ‘voordelige’ dagen, waarop ze tegen verminderde sociale bijdragen mogen werken. Vanaf dag 51 gelden de normale bijdragen. Via de toepassing [email protected] kunnen studenten al sinds december 2011 online controleren hoeveel voordelige dagen ze nog hebben staan. Maar vanaf nu is de toepassing ook beschikbaar als applicatie voor mobiele toestellen.

“Het is belangrijk dat studenten zelf weten hoeveel dagen ze gewerkt hebben en dat ze dit zelf bijhouden”, zei minister Maggie De Block tijdens de officiële voorstelling van de app. “Op die manier komen ze niet voor verrassingen te staan. Bovendien leren ze zo stap voor stap waarrond het draait in de sociale zekerheid: rechten en plichten. Het is ook van belang dat dit goede systeem up to date blijft en waar mogelijk zelfs voorloper is.”

De [email protected] is meer dan een gimmick. Studentenarbeid zit al jaren in de lift. In 2013 deden meer dan 450.000 jongeren een studentenjob. Met [email protected] kan die groeiende groep studenten voorkomen dat ze – zonder het zelf te beseffen – hun 50 dagen overschrijden. Met de app kunnen studenten ook een attest maken voor hun werkgevers, zodat ook zij het aantal resterende dagen in de gaten kunnen houden. [email protected] geeft dus transparantie en zekerheid voor zowel de student als de werkgever.

Een belangrijk voordeel van de [email protected] is dat studenten zich maar één keer moeten aanmelden met een gebruikersnaam en wachtwoord, waarna ze hun resterende dagen langdurig kunnen consulteren. Telkens als ze de toepassing openen, wordt hun sessie met drie maanden verlengd. En pas als ze zich drie maanden lang niet hebben aangemeld, moeten de studenten hun gebruikersnaam en wachtwoord opnieuw ingeven.

Minister Maggie De Block: "Deze app is iets wat wij als moderne overheid alleen maar kunnen toejuichen. Dit is een mooi voorbeeld van hoe e-government kan bijdragen aan onze samenleving."

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder